Publicerad

Hemma bra, ute bäst - Plogga Challenge

Glada ploggare vid Simhallen.

Packa ryggsäcken, ta med dig en påse, ge dig ut och hitta Härnösands fina natur samtidigt som du ploggar.

Vi lanserade initiativet ”Hemma bra, ute bäst” i mitten av april med syfte att stötta caféer och restauranger i Härnösand samtidigt som vi hittar nya sätt att komma ut och röra på oss i friska luften.

Nu vill vi fortsätta och få fler att vara med och få fler att må bra. Därför lägger vi tillsammans med HEMAB till en extra utmaning till årets HittaHärnösand - vi kallar utmaningen för "Plogga Challenge".

Att plogga går ut på att du plockar skräp samtidigt som du joggar. Men det går lika bra att promenera, cykla, simma, surfa eller annat i samband med att du plockar skräp när du är ute. Plogging är en aktivitet som förändrar attityder, ger dig en bättre hälsa och får dig att må bättre när du gör något för #mitthärnösand.

När det släpps nya kartor till HittaHärnösand erbjuder vi en extra utmaning. Passa på att utmana dig själv och dina vänner, så har du chans att vinna extra priser när du är ute och ploggar.

Plogga Challenge för Smitingen har redan startat, så skynda dig ut så hinner du vara med redan nu. Därefter startar Plogga Challenge i Bondsjö/Gådeå 29 maj, Vårdkasen 15 juni och vi avslutar i centrum 21 augusti.

Utlottningen sker i samband med nya kartsläpp och när HittaHärnösand avslutas för året, d.v.s. 29 maj, 15 juni, 21 augusti och 1 oktober. Vinnare meddelas genom direktkontakt och annonsering via hemsidan och Facebook.

Läs mer hur du deltar i Plogga Challenge på www.harnosand.se/utebast Länk till annan webbplats. - där hittar du även länkar till HittaHärnösand, företagen om du är sugen på att ta med dig utefika och andra tips på andra vandringsleder att besöka i sommar

Välkommen ut till en fin upplevelse i vår vackra Härnösandsnatur!