Publicerad

Skänk saker till aktivitetsbanken!

Tre personer står bakom ett stort sopkärl. På kärlet finns en skylt som säger Här kan du lämna in saker till aktivitetsbanken.

Veronika Ström Uotela, Kretsloppsparken, Henrik Petré, Härnösands kommun och Sissel Schonmyhren, Technichus hoppas på många fina saker till aktivitetsbanken.

I sommar ska Härnösands kommun och Technichus öppna en aktivitetsbank där det går att låna saker som behövs för sommaraktiviteter. Nu uppmanas Härnösandsborna att skänka sport- och fritidsutrustning att fylla aktivitetsbanken med.

− Aktivitetsbanken ska göra det lättare för alla att delta i olika sommaraktiviteter samt få möjligheten att prova på något nytt, säger Henrik Petré på Härnösands kommun.

Aktivitetsbanken kommer att finnas på Technichus och öppnar efter midsommarhelgen. Banken är sedan öppen resten av sommarlovet. Aktivitetsbanken kan liknas vid ett bibliotek, men i stället för böcker är det alltså sport- och fritidsutrustning som lånas ut.

Aktivitetsbanken är ett pilotprojekt och erfarenheterna ska användas i arbetet med att starta en permanent och året runt-öppen verksamhet under 2021. Dialogen om en aktivitetsbank har pågått en tid och nu har kommunstyrelsen beslutat att utreda möjligheterna att starta en permanent verksamhet där det går att låna idrotts-, fritids- och friluftsutrustning. Utredningen ska redovisas i oktober.

− Aktivitetsbanken ska göra det lättare för alla att vara med i aktiviteter och motverka att barn och ungdomar blir utanför för att de saknar utrustning, säger Ingrid Nilsson, kommunstyrelsens förste vice ordförande (V).

– Vi hoppas att aktivitetsbanken kan vara med och bidra till att så många som möjligt få ett aktivt och meningsfullt sommarlov med många härliga och kanske nya upplevelser i Härnösand och Höga Kusten, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

Här kan du lämna sport- och fritidsutrustning till aktivitetsbanken:

Technichus, vardagar klockan 8-16.

Kretsloppsparken under ordinarie öppettider.

Låna och lämna tillbaka utrustning på Technichus:

Från och med vecka 26 är aktivitetsbanken öppen på Technichus.

Där kan du låna och lämna tillbaka utrustning måndag - fredag mellan klockan 10 och 15 (lunchstängt mellan klockan 12 och 13).