Publicerad

Fritids- och idrottsanläggningar öppnar för föreningsverksamhet

grönt golv i sprothall med gula och vita linjer

Måndag 25 januari öppnar kommunens fritids- och idrottsanläggningar för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Föreningarna måste dock följa den nya pandemilagen för att undvika trängsel. Anläggningarna håller fortsatt stängt för allmänheten.

Anläggningarna har varit helt stängda sedan strax före jul, men nu blir det alltså möjligt att ha föreningsaktiviteter för barn och ungdomar igen efter att regeringen har ändrat sina rekommendationer.

Anläggningarnas omklädningsrum är stängda för ombyte så det får ske hemma eller på annan plats. Ett undantag är simträning där ombytet får ske på plats. Toaletter är öppna på alla anläggningar.

Föreningar som har aktiviteter måste följa den nya pandemilagen som anger hur många personer som får vistas samtidigt i offentliga lokaler. Det kommer att finnas anslag som anger antalet för de olika lokalerna i anläggningarna. Föreningarna ansvarar också för att följa andra rekommendationer och riktlinjer och göra allt för att undvika trängsel.

De anläggningar som nu öppnar för föreningsverksamhet är Härnösands simhall, Högslätten, Härnösand Arena, Bondsjö IP, Landgrenshallen, Franzénhallen och alla övriga idrottshallar på kommunens skolor. Även fritidsgården Kåken öppnar för ungdomar födda 2005 eller senare.

Äldre ungdomar och vuxna får vänta på att få tillgång till kommunens anläggningar igen. Undantaget är allmänhetens åkning som kan ske utomhus på tider som finns på harnosand.se/allmanhetensakning Länk till annan webbplats.