Publicerad

Skolelever ställer ut på konsthallen

Två elever i årskurs 4 i Härnösands kommun gör stopmotion-film med hjälp av klippfigurer och en surfplatta.

19 februari - 13 mars visas den årliga utställningen med verk av skolelever i Härnösands kommun. Som en del av utställningen visas stopmotion-filmerna som alla elever i årskurs 4 skapat under workshopen "Mina och Alfhilds drömmar".

Årets tema som eleverna arbetat utifrån är att skapa egna verk med inspiration av konstverk ur Härnösands kommuns konstsamlingar.

I utställningen visas bland annat:

  • Brännaskolans vävarbeten med inspiration av Carl Johanssons målning "Utsikt från Kneftaberget" ur Qvistska Samlingen.
  • Gerestaskolans porträtt med inspiration av Axel Fridells grafiska blad ”Självporträtt VII” ur Qvistska Samlingen.
  • Solenskolans skulpturer med inspiration av Mark Frygells skulpturer "Clinch" ur Härnsands kommuns samling av samtidskonst.

I utställningen visas också de stopmotion-filmer som alla elever i årskurs fyra skapat under ledning av konstnärerna Elme Ämting och Maria Sundström. Workshopen var en del av kommunens kulturtrappa och utgick från dramatikern Alfhild Agrells pjäs "Putte" samt det offentliga konstverket "För Alfhild" som finns på torget i Härnösand.

Konsthallen är stängd för besökare, men allmänheten kan ta del av elevernas filmer utanför konsthallens fönster mot Härnösands torg! Upplev utställningen via konsthallens sociala medier. Håll utikik på konsthallens facebook Länk till annan webbplats. och instagram Länk till annan webbplats.!