Publicerad

Teater dygnet runt på Härnösands torg

De fyra inbjudna dramatikerna till projektet "Platsen" syns i bild.

Teater Västernorrland bjuder på platsspecifika ljuddraman på fyra torg i Västernorrland. Ljudverken ingår i projektet "Platsen" och finns att ta del av från och med 7 maj 2021.

Med fyra specialskrivna ljuddraman vill Teater Västernorrland bjuda länsborna på teater mitt i stan. Genom att skanna en qr-kod som sitter i anslutning till torgen kommer en ljudfil att spelas upp.

På Torget i Härnösand kan du lyssna till ljudverket ”Genom vind, snö och solsken”. Titeln är ett exempel på vad västernorrlänningarna kan ta del av genom Teater Västernorrlands verk ”Platsen”.

- Våra ljuddraman utspelar sig precis på den plats som lyssnaren själv befinner sig på. Men eftersom innehållet i verken är helt specifika och egna så hoppas jag att man ska uppleva en verklighetsflykt och få en aha-upplevelse över vad omvärlden kan erbjuda, säger Kristoffer Berglund.

På Härnösands kommun mottogs idén om ett ljuddrama som nås genom en qr-kod med nyfikenhet.

- Det är både roligt och spännande när man utvecklar nya sätt att ta del av konst. Det visar på att Teater Västernorrland har en stark önskan om att vara i dialog med sin publik, säger Elisabeth Oxelhöjd, kulturchef på Härnösands kommun.