Publicerad

Simhallen öppnar igen

Måndag 14 juni öppnar Härnösands simhall för allmänheten igen efter att ha varit stängd i sju månader. Men antalet besökare är begränsat utifrån pandemilagens bestämmelser.

en grupp människor vid kanten av en simbassäng

Simhallens personal ser fram emot att få välkomna gäster igen.

− Det här har vi längtat efter, både vi som jobbar här och våra gäster. Många har hört av sig under den här tiden och undrat och längtat, säger simhallschefen Jonas Andersohn.

Det var den 17 november förra året som simhallen tvingades stänga på grund av coronapandemin. När den nu öppnar igen är det med ett begränsat antal besökare. Totalt får 232 personer befinna sig i anläggningen, men det finns också begränsningar för varje utrymme. Exempelvis max 12 personer på Actic och 20 på Spegeln.

− Är det fullt så får man vänta på sin tur. Vi kommer att vara mycket noga med det här och vår personal har rätt att avvisa personer om det är för många någonstans.

Störst risk för trängsel är det i omklädningsrum, duschrum, korridorer och i entrén. I omklädningsrummen i källarplanet får till exempel bara tre personer vistas, varav max en i duschen.

− Vi uppmanar alla som har möjlighet att byta om och duscha någon annanstans.

Under simhallens stängning har alla träningskort varit pausade. Den som har ett kort kan nu välja att sätta igång det igen eller fortsätta att pausa det som längst till och med 31 augusti.

− Ett tips till den som bara hinner bada eller träna lite under sommaren är att låta kortet fortsätta vara pausat och betala för de enstaka besöken, säger Jonas Andersohn.

Både han och hans personal är laddade för att möta kunderna igen.

− Ja, det ska bli fantastiskt roligt att det nästan är som vanligt igen!

Läs om öppettider, begränsningar av antalet personer med mera på harnosand.se/simhallen