Publicerad

Välkommen till kulturlunch

Strömmande konst - Ett konstverk vid Östra kanalen.

Kulturlunch är en mötesplats för dig som gillar kultur. Här finns möjlighet att nätverka, utbyta idéer och uppdatera sig om de senaste inom konst och kultur. Alla är välkomna att delta. Förutom våra inbjudna gäster så är det ett nyhetssvep som tar upp aktuella händelser och kulturnyheter i Härnösand.

Den 28 september ses vi "på riktigt" i Härnösands teaterfoajé! Lunch serveras från 11:30, programmet startar 12:00 och pågår till 13:00.

Pris 110 kr för vegetarisk lunch samt kaffe. Betalas med swish på plats.

Anmäl dig till Kulturlunchen 28/9

Program 28 september 2021

Strömmande konst i centrum

Härnösands konstförening är på plats för att prata om det aktuella konstprojektet i centrum. I samarbete med 10 olika konstnärer och med HEMAB så har det blivit mer offentliga konstutsmyckningarna i centrala Härnösand.

Konstvandring! Direkt efter lunchen, bjuder vi in till en guidad tur till de nya konstverken. Turen tar ca 30 minuter.

En konstverk vid Östra kanalen.
Cecilia Dahlbäck.

Ny och unik utbildning - bli DJ Producent

Den nya utbildning är på Härnösands folkhögskola, det är en 2-årig yrkesutbildning till DJ Producent. Utbildning har precis startat och DJ´n och läraren Katja Gustafsson berättar mer om utbildningen till DJ producent och hur framtiden ser ut inom branschen för DJ´s.

Tarabband, smakprov på en tvärkulturell musikalisk upplevelse

Tarab - den universella känslan när känslor och musik blir en, det är precis vad Tarabbands musik står för! Deras musik utgår från Malmö, reser via Paris och Medelhavet till Kairo och Bagdad. Sångerskan Nadin Al-khalidi och övriga musiker är här för att spela för elever i åk 8. Vi får ett litet smakprov.

Sex st människor i bandet Tarabband
Kulturhjärtat.

Utmärkelsen Kulturhjärtat

Kulturhjärtat är en utmärkelse till en person som har ett brinnande hjärta för kulturen i Härnösand, både i ord och handling. Utmärkelsen har delats ut en gång tidigare och nu är det dags igen. Utmärkelsen delas ut i samband med Härnösand teaters 50 års firande i oktober.

Text 100% kamp

Demokratin 100 år

Vår demokrati är värd att värna och uppmärksammas varje dag. I år är det hundra år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Susanne Hägglund, bibliotekschef, berättar vad biblioteket har för aktiviteter för att hylla demokratin.

Covid 19

Stanna hemma om du har symtom på covid-19. Håll avstånd till andra och använd handsprit som finns på plats. Vid ändrade restriktioner sker lunchen digitalt.