Publicerad

Härnösands kommun stöttar Nostalgidagarna

Bilar vid Nostalgidagarna i Härnösand.

Nostalgidagarna 2022 ser ut att kunna genomföras som planerat i juli. Arrangörerna saknade pengar för att kunna genomföra programmet, men nu går Härnösands kommun in med de 200 000 kronor som behövs. Vid kommunstyrelsens möte den 8 februari lyftes frågan och KS beslutade att arrangörsföreningen Hernö Cruisers får de pengar som behövs för att kunna genomföra Nostalgidagarna.

Det stora motorevenemanget bedöms ha stor betydelse för den lokala handeln, besöksnäringen och för bilden av Härnösand. Nostalgidagarna beräknades ha uppåt 30 000 besökare från olika delar av landet när det senast genomfördes 2019. På grund av pandemin tvingades motorevenemanget sedan till två års paus.

- Det handlar om ett uppskattat och viktigt evenemang för Härnösand, Härnösandsborna och också för alla besökare. En viktig besöksanledning till vår del av landet. Den 9 februari återstartar vi samhället när pandemirestriktionerna släpps, i sommar återstartar också Nostalgidagarna. Det känns väldigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande, Andreas Sjölander (S).

- Bilkulturen är stark i Härnösand och betyder mycket för många. Arrangörsföreningen Hernö Cruisers gör ett mycket fint arbete och det känns bra att vi kan bidra till att evenemanget kan genomföras 2022, säger Calle Edgren (V), kommunstyrelsens förste vice ordförande.