Publicerad

Årets första vernissage på Härnösands konsthall!

Bilder på aktuella utställningar

Bilder från vänster: Per Elof Nilsson Ricklund "Speglingar och Samtal". Målning av Alexandra Matthews.

Torsdagen den 17 mars drar utställningsåret igång på allvar på konsthallen. Dörrarna står öppna kl. 18:00 - 20:00 och det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Alla är välkomna, fri entré!

Konsthallens aktuella utställningar av Alexandra Matthews och Per Elof Nilsson Ricklund bjuder på storskaligt måleri. Utställningarna pågår 17 mars - 16 april 2022.

Utställning av Alexandra Matthews
I galleriet på plan ett visas måleri av Alexandra Matthews. Matthews ställde ut för stängda dörrar 2020/2021 under pandemins restriktioner och glädjen är nu stor att ge besökarna chansen att uppleva hennes nya utställning med öppna dörrar!

”Mitt måleri handlar mycket om att försöka återberätta den inre blicken, det ogripbara universum vårt inre består av, det ingen annan kan se än jag, det inre öppna ändlösa landskapet bortom det fysiska verkliga så som vi annars ser det...”

Utställning av Per Elof Nilsson Ricklund
I utställningssalarna på plan två visar Härnösands Konstförening utställningen ”Speglingar och Samtal”. I utställningen visas ett storlaget samtida renässansmåleri av konstnären Per Elof Nilsson Ricklund.

“Målningen kan bjuda på motstånd från början, om så är fallet innebär det sannolikt att du betraktare har fått uppleva något som liknar min resa när jag skapat den.
Ge konsten tid, för det är då den verkligen ger något tillbaka”