Publicerad

Filmpremiär - Bengt Lindström och den offentliga konsten!

Bildmontage med foto av konstverket "Y:et" av Bengt Lindström och till höger en bild av filmskaparen Petter Österlund.

Fotografi av konstverket "Y:et" av Bengt Lindström och till höger en bild av filmskaparen Petter Österlund.

Välkommen till premiärvisning tisdagen den 12 april kl. 18:00 - 20:00 av Petter Österlunds film "Bengt Lindström och den offentliga konsten". Invigningen äger rum kl. 19:00 på Härnösands Konsthall och Petter Österlund finns på plats och berättar om projektet. Fri entré, välkomna!

I Hall Agrell på Härnösands Konsthall visas filmen "Bengt Lindström och den offentliga konsten" av Petter Österlund 12-18 april 2022. I anslutning till filmen visas en mindre popuputställning med ett antal originalverk av Bengt Lindström. Ett av de svartvita verken i utställningen är inlånat från Stiftelsen Länsmuseet Västernorrland medan resten ingår i Härnösands kommuns konstsamling.

− Tanken är att utställningen och filmen skall komma till glädje för våra besökande under påsken, men också för de resenärer som anländer till Härnösand den 18 april med Viking Line", säger Konstintendent Linda Nordlander Frisk.

I filmen av Petter Österlund får vi följa med på en resa genom samtliga av Bengt Lindströms offentliga konstverk från Jokkmokk, Ånge, Säbrå, Östersund och till Wallenbergmuseet i Södertälje. Filmen innehåller även unika intervjuer med kännare, vänner och samlare. Filmfotot har utförts av den prisbelönta fotografen Måns Berthas och musiken är specialinspelad och unikt framförd.

− Filmen behandlar även del konstverk som inte blev av, historierna bakom konstverken och självklart några av de myter som omger den levnadsglada och jordnära Bengt Lindström, säger Petter Österlund.

Filmen och popuputställningen pågår 12 - 18 april. Fri entré!