Publicerad

Frukostevent om demokrati i en digital tid - anmäl dig nu!

Illustrationsbild med symboler

I höst går Sverige åter till val. Den nya digitala tekniken innebär både möjligheter och utmaningar för det politiska samtalet. "Hur stärker vi demokratin i en digital tid?" är temat för ett digitalt frukostevent den 18 maj. Kom och se sändningen på Sambiblioteket!

Den nya digitala tekniken skulle göra världens samlade kunskap enkelt tillgänglig, och alla skulle ges möjlighet att delta i det offentliga samtalet. Idag har vi lärt oss att det inte var fullt så enkelt.

Den stora mängden desinformation gör det svårt att skilja sant från falskt. Den som saknar digital kompetens står fortfarande utanför stora delar av samhällsdebatten. Och alltför många röster skräms till tystnad av hat och hot.

Så, hur kan vi ta oss an den digitala tidens demokratiska utmaningar? Och hur förhåller vi oss till techbolagens stora makt över det offentliga samtalet?
Välkommen till ett digitalt frukostevent där du får ta del av olika perspektiv och funderingar kring hur vi stärker demokratin och det demokratiska samtalet i en digital tid.

Eventet som arrangeras av Internetstiftelsen är online och kostnadsfritt. Du hittar eventet här Länk till annan webbplats. - men du kan också komma och se sändningen tillsammans med andra på Sambiblioteket. Vi bjuder på kaffe/te och en macka. Sändningen startar 08:30, men kom gärna i god tid.

Tid: 08:00-ca 10:30.
Plats: Agrellsalen, Sambiblioteket (plan 4)
Pris: Kostnadsfritt, men vill du ha fika så anmäl dig i formuläret nedan senast klockan 12:00 den 13 maj så att vi hinner beställa.