Publicerad

Finansieringen klar för rullskidbana

en person sedd bakifrån åker rullskidor på en stig i en skog

Nu är det klart att Bondsjöhöjdens IK kan bygga en rullskidbana med tillhörande skjutvall för luftgevär. Härnösands kommun bidrar med en miljon kronor och därmed är finansieringen klar.

Bondsjöhöjdens IK har tidigare fått klart med ett bidrag på 4,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden och tillsammans med kommunens tillskott, ytterligare bidrag från RF-SISU Västernorrland och egen finansiering är budgeten på drygt sex miljoner kronor klar.

Rullskidbanan blir asfalterad och 2,9 kilometer lång med en lättare del runt Godstjärn och en mer kuperad och utmanande del som följer delar av nuvarande elljusspår. Där kommer en del av spårets bredd att lämnas oasfalterat för löpare.

I projektet ingår också en skjutvall för luftgevär, ett helt nytt inslag i Härnösand. Bondsjöhöjdens IK har i ansökan samarbetat med IF Rycket, föreningen som samlar många idrottare med funktionsnedsättning. Ambitionen är att anläggningen när den står klar ska vara tillgänglig för alla oavsett funktionsnedsättning.

Tidsplanen är preliminär, men målet är att asfaltera slingan runt Godstjärn så snart det är möjligt. Den delen kan alltså eventuellt användas redan den här säsongen. Delen i elljusspåret kräver mer markarbete och det ska ske i höst. Sedan asfalteras den delen nästa vår. Även skjutvallen byggs nästa år.