Publicerad

Höstens första vernissage på Härnösands Konsthall

Bilder på aktuella utställningar

Del av verk från höger: Gunnel Oldenmark och Lena J Fahlén.

Torsdagen den 15 september invigs höstens första utställningar på konsthallen. Dörrarna står öppna kl. 18:00 - 20:00 och det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Alla är välkomna, fri entré!

Under kvällsvernissagen får ni också möjlighet att säg hej till ”Gröna rummet” som inför hösten ger nytt liv till Qvistska Samlingens internationellt kända konstverk av bland annat Matisse, Chagall och Picasso. Våra aktuella utställningar pågår 15 september - 12 november 2022.

Utställning av Lena J Fahlén
I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Lena J Fahlén.

”Jag har valt att kalla min utställning för Synuttryck. Alla bilderna i utställningen har utgångspunkt från naturen men leder mig tekniskt i olika riktningar. Ibland tar jag mig friheten att fantisera. Ibland fokuserar jag mer på det motiv jag har framför mig. Det som kännetecknar mitt sätt att måla är att resultatet blir olika, uttrycken varierar. Det blir en tolkning av vad jag ser. När intryck blir till uttryck, förmedlar jag min upplevelse snarare än motivet i sig självt.

Utställning av Gunnel Oldenmark
I salarna på plan två visas utställningen ”Impuls” av Gunnel Oldenmark. Utställningen innehåller textila applikationer, gestaltningar i metall/gummi och teckningar i tusch.

”Varifrån kommer lusten att föreviga ett minne, en händelse eller en stämning? Och varifrån kommer drivkraften att utforska verkligheten, och önskan att forma något helt nytt? Att visa sina alster offentligt vid en utställning handlar om att våga och det handlar om mod. Modet att skapa ett synligt eller hörbart verk som kan upplevas. Något som en medmänniska kan delta i och uppfatta på sitt eget sätt. Den här lusten att meddela något från ens inre till en medmänniska, den förmågan finns hos oss från barnaåren”