Publicerad

Kollektiva Konstnärsverkstaden i Härnösand.

Pop up-utställning KKVH 40 år

Härnösands Kollektiva Konstnärsverkstad firar 40 år med en pop up-utställning på Härnösands Konsthall. Kom och fira jubileét under en kvällsvernissage torsdagen den 6 oktober kl. 18:00 - 20:00. Fri entré!

Om Härnösands Kollektiva Konstnärsverkstad

KKVH är en ideell förening vars huvudsyfte är att tillhandahålla bra lokaler och professionell teknisk utrustning till yrkesverksamma konstnärer. Verkstan invigdes den 25 oktober 1982 i den tidigare kommunala tvättstugans lokaler på Kastellgatan 58. Antalet medlemmar har varierat under åren och dag har KKV 32 medlemmar. KKVH är en del i ett regionalt nätverk av kollektivverkstäder samt medlemmar i KKV Riks. De konstnärliga kollektivverkstäderna utgör ett nav i den svenska bildkonstens infrastruktur.

KKVH har under sina aktiva 40 år haft ett mycket gott samarbete med Härnösands Kommun genom olika offentliga arrangemang där Härnösands Konsthall varit en viktig samarbetspartner. I Region Västernorrland ingår KKVH under tre år i samarbetet GRANNAR där verkstäderna i länet tillsammans utvecklar ett regionalt kontaktnät för att stärka bildkonsten i länet.

Statens Kulturråd har under åren stöttat KKVH med utrustningsbidrag som gjort det möjligt att utveckla de olika teknikerna som verkstaden erbjuder. Idag finns möjlighet att arbeta professionellt med grafik, textil, serigrafi, analogt foto, boktryck samt en digital verkstad. I lokalen på Kastellgatan finns också ett mindre utställnings och projektrum.

Läs mer om Härnösands Kollektiva Konstnärsverkstad på deras webbplats:
https://kkvh.se Länk till annan webbplats.