Publicerad

Dags för All digital week

kvinna vid bärbar dator som deltar i ett digitalt möte med flera andra människor

ALL DIGITAL Week är en årlig europeisk kampanj där biblioteken i Västernorrland tillsammans med andra aktörer lyfter kunskaper om digitala tjänster. Varje år hjälper kampanjen 100 000 européer att lära sig och inspireras av vad teknik kan göra för dem. Den som är digital nybörjare eller nyfiken på att lära sig mer är varmt välkommen till bibliotekens kostnadsfria evenemang från måndag 17 april till och med lördag 22 april.

- Förutom allt kul som digitala verktyg och medier medför så är det viktigt att även kunna anta ett kritiskt förhållningssätt. Vi hoppas att den här veckan kan bjuda på båda delarna, det lustfyllda kreativa och även kunskap om mekanismer bakom eventuella manipulationer, säger Jennie Olofsson, biblioteksstrateg på Härnösands bibliotek.

Under dessa dagar kan du bland annat:

  • Lära dig mer om välfärdsteknik. Härnösands socialförvaltning svarar på dina frågor om vilka digitala tjänster och produkter som finns för att göra livet både tryggt och kul.
  • Komma till Viksjö och Ramviks bibliotek, träffa Europa Direkt och lära dig mer om bland annat EU:s digitala tjänster och det gigantiska uppslagsverket Wikipedia.
  • Mingla loss i Digidelcenter på Härnösands bibliotek. Träffa kunnig personal, testa en 3D-skrivare, kolla in vår studio, resonera med oss om dina funderingar.
  • Lunchföreläsningen ”Konspirationsreceptet” med psykologen Jonas Hjalmar Blom i Sambiblioteket. Hur fungerar en konspirationsteori? Vetenskaplig forskning varvas med verkliga exempel, för att alla ska lära dig de fem beståndsdelar som bygger upp en konspirationsteori – och få ett vaccin emot dem.


I Härnösands biblioteks evenemangskalender kan du se allt som händer under under ALL DIGITAL Week på Härnösand DigidelCenter och bibliotek. Evenemangskalender Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om ALL DIGTAL Week