Publicerad

Var med i fototävlingen med dina Härnösandsbilder

En kamera som fotar Bondsjön i Härnösand.

I Härnösand har vi havet mitt i stan, massor av skaparkraft och gemenskap och dessutom fantastisk världsarvsnatur. Här finns det tid för upplevelser tillsammans.

Hur ser det ut på bild?

Härnösands kommun har en fototävling och utlovar en utställning med alla de 24 bästa bilderna på Graf-gallerian mitt i stan i september.

– Vi är många som gillar Härnösand, och det är inte så konstigt. Vi har massor av saker att njuta av och vara stolta över. Vi vill visa upp vår plats och få fler att upptäcka den, samtidigt som vi vill bygga stolthet hos Härnösandsborna. Ett bra sätt att göra det är genom bilder. Det är därför har vi tagit initiativ till den här tävlingen, säger Marie Zetterlund, projektledare för Härnösands platsvarumärke.

Tävlingen har fem kategorier som alla bygger på det nya platsvarumärket som lanserades i vintras.

Kategorierna är:

  • Havet i staden
  • Skaparkraften
  • Gemenskapen
  • Världsarvsnaturen
  • Tid för upplevelser tillsammans

– Platsvarumärket är något vi alla kan samlas kring för att sprida en gemensam bild av vad vi är och vart vi är på väg. Vi står nu inför en period när antalet invånare behöver öka kraftigt. För att klara det är det oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att lyfta fram det som gör Härnösand attraktivt och särskiljer oss från andra platser. Vi har känslan och orden, nu vill vi se om det finns dom som också kan fånga det på bild, säger Tomas Wahlund, kommunikationschef, Härnösands kommun.

Tävlingen pågår mellan 23 maj och 23 augusti. Därefter tar ett juryarbete vid.

- Sedan satsar vi på en vernissage med de 24 vinnande bilderna på Graf-gallerian den 28 september. Vi vill ge Härnösandsborna och alla besökare chansen att njuta av bilderna, säger Marie Zetterlund.

Alla som vill vara med i tävlingen kan ladda upp sina bilder på:

www.mittharnosand.se/fototavling Länk till annan webbplats.

Kontaktperson

Marie Zetterlund
Projektledare platsvarumärket, Härnösands kommun
E-post: marie.zetterlund@harnosand.se
Telefon: 070-301 38 45