Information om simskola och babysim

""

Information babysim

Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund.
I vattnet kan barn utvecklas motoriskt, socialt och intellektuellt samt att de får möjlighet att få röra sig på ett annat sätt som inte är möjligt på land.

Babysimmets olika steg.


Babysim nybörjare 3-6 månader
Barnet ska vara minst tre månader gammalt och väga minst 4 kilo samt att naveln ska vara läkt. Nybörjarsteget omfattar 8 lektioner. Där ökar vi gradvis från 15 till 30 minuter i vattnet. Första lektionen är enbart teori och kursen hålls i mellanbassängen som håller ca 34 grader vid våra träffar.

Babysim nybörjare 6-8 månader
Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barnet ska även känna vattensäkerhet och kunna självräddning. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund.

Babysim fortsättning steg 1
Barnen har gått nybörjarkursen.

Babysim fortsättning steg 2
Barnen har gått fortsättning steg I.

Kostnad
Babysim 900 kr, barn + l - 2 föräldrar.
Betalning av kursavgiften sker via hemsidan i samband med bokningen.
Babysim badbyxa finns att köpa vid teoritillfället.

Minisim - Krav: 2-3 år

På ett lekfullt sätt tränar vi på att känna oss trygga och säker i vattnet. Målet är att barnet ska ta sig fram självständigt i vattnet. Föräldrar är med i vattnet. Vi jobbar i grupp med olika övningar som anpassas efter gruppen samt an föräldern gör övningar individuellt med sitt barn. Alla barn är olika och utvecklas i olika takt så all undervisning ska vara kravlös och rolig. Det blir mycket plask och bus i dessa grupper!

Lek och plask Krav: Från 4 år

Vi försöker bli vän med vattnet och skapar förutsättningar inför simskolan. Vi vänder oss till barn med mindre vattenvana. På ett lekfullt sätt jobbar vi med, flyt-, hopp, balans och doppövningar.

Steg I Krav: Från 5 år fyllda/eller under kursens gång

Målet med denna kurs är att få en god vattenvana, lära sig grunderna i bröst-och ryggsim. En förutsättning för att barnet ska kunna nå målen är att han/hon behärskar att doppa huvudet under vattnet. Har barnet problem med detta rekommenderar vi att ni går vår kurs lek & plask eller att ni badar själva med barnet och övar upp vattenvanan.

Steg 2 Krav: Flyta på mage med simdyna, utföra korrekta bentag.

Målet med denna kurs är att kunna simma korrekta arm- och bentag med simdyna och flytta på ryggen. En förutsättning för att barnet ska
kunna nå målen är att han/hon kan grunderna i bröst-och ryggsim samt behärskar att flyta på mage med simdyna och röra sig obehindrat över och under vattnet.

Steg 3 Krav: Utföra korrekta arm-och bentag med simdyna. Kunna vara i stora bassängen.

Målet med denna kurs är att kunna simma 25 meter bröstsim och ca 10 meter ryggsim.

Simkurs ungdom, från 9-15 år

Målet med denna kurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Inga förkunskaper krävs.

Vuxensimkurs Krav: Från 18 år

Målet med denna nybörjarkurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Kursen är individuellt anpassad för individen och vi jobbar med varje enskild målsättning. Har hela gruppen samma behov kan en mer allmän uppläggning av lektionerna
förekomma. Värt att veta är att det kan ta tid att lära sig, speciellt om du någon gång blivit skrämd för vatten.

För mer information om babysim eller simskola för barn/vuxen

Härnösands Simhall
Brunnshusgatan 2
871 31 Härnösand
Telefon: 0611-34 81 70
E-post: simskolan@harnosand.se, babysim@harnosand.se