Företagsfrukost 18 juni

Välkommen till Företagsfrukosten den 18 juni klockan 07.55. Morgonens tema är framtidstro och omställning. Dessutom ett digitalt företagsbesök hos Årets Härnösandsföretag, Engströms Bakery & Deli.

Webbsändning startar 18/6 kl. 07.55 Länk till annan webbplats.

Engströms Bakery & Deli fixar frukosten!

Beställ frukosten direkt till jobbet, och få en härlig start på dagen. Engströms levererar en lyxig frukostkasse till dig med massor av gott. Utkörning mellan klockan 07:00-08:00, eller avhämtning från klockan 06:00. Du bokar frukostkassen via mail: order@engstromsbakerydeli.com eller telefon 0611-202 16, senast torsdag den 17 juni, klockan 10:00. Pris: 95 kr/pp (inkl. 12% moms). Utkörning, betalas med swish. Avhämtning med kort eller kontant.

Program

Framtidstro Härnösand

Härnösands målbild 2040 är att vi tillsammans verkar i en kreativ och företagsam livsmiljö med befolkningsmålet 30 000 invånare och ha 11 500 arbetstillfällen. Hur ser näringsliv- och kommunutvecklingen ut och hur ser Härnösands framtid ut?

Gäst Lars Liljedahl, kommundirektör

29 åtgärder för näringslivet

Härnösands kommun har tillsammans med HNEF samverkat för att underlätta för näringslivet under coronapandemin. Vi får en inblick i arbetet..

Gäst Tonny Westling, styrelseledamot HNEF och Petra Forsström, näringslivschef

Från akuten, omställning till startups

Omställning som leder till nya vägar

Kommunens företagsakut upphör sista juni 2021 men BizMaker arbetar aktivt med omställning och erbjuder affärscoachning till företagare med utmaningar att lösa i spåren av Covid-19. Syftet är att snabbare hitta nya vägar fram för en hållbar omställning med ny eller förändrad affärsmodell i fokus.

Gäst Annica Lindgren, BizMaker

Nya startups

BizMaker berättar om alla spännande entreprenörer och innovationer som föds i Härnösand.

Gäst Cecilia Nordlund, affärsrådgivare, BizMaker

Big Akwa

En av alla Härnösands spännande startups är Big Akwa. Företaget har prisats men hur ser planen ut framåt?

Gäst Hugo Wiström

Månadens ambassadör

Härnösandsbördiga Mimi Höglin drog till Stockholm som 20-åring och startade frisörsalong där fyra personer arbetar idag. Parallellt med detta växer hennes influencer-företag och hon har över 60,000 följare som inspireras av henne dagligen. Nu har Mimi och hennes sambo bestämt sig att återvända till Härnösand med deras tre barn.

-Vi vill ha livskvalitet, tid och yta!

I augusti går flyttlasset till Hälletorp och sambon som är född och uppväxt i Täby avvecklar företaget i Stockholm, för att bli anställd av Mimi i hennes influencer-företag.

Digitalt företagsbesök hos Årets Härnösandsföretag

Vi tittar in hos Årets Härnösandsföretag, Engströms Bakery & Deli som visar upp sin nya restaurang Engströms Food & Deli med innergård, festvåning och en takterrass.

Tempen på näringslivet med kommunsstyrelens ordförande Andreas Sjölander, styrelseledamot HNEF Tonny Westling och näringslivschef Petra Forsström. Dessutom nyhetssvepet.

Moderator Tobias Wikström