Företagsstöd och rådgivning

En man och en kvinna utomhus, kvinnan håller en telefon och pekar på något.

Det finns en mängd aktörer som erbjuder företagsstöd och rådgivning till dig som är nyföretagare, funderar på att starta företag, har en ny idé eller redan driver ett företag som du vill utveckla.

Här kan du läsa mer om några av dem.

Almi Företagspartner Mitt

Almi Mitt erbjuder en rad olika tjänster för dig som vill starta eller redan driver företag.
Läs om Almis tjänster Länk till annan webbplats.

Bizmaker

BizMaker har olika affärsutvecklingsprogram anpassade efter dina mål och din affärsidé. Här kan du få hjälp med affärsutveckling, rådgivning, coaching, team- och individutveckling, finansieringslösningar, kommunikationsstöd med mera.
Läs mer om BizMaker Länk till annan webbplats.

Coompanion

Vill du starta nytt företag, till exempel ett kooperativ? Coompanion är företagsrådgivaren som kostnadsfritt erbjuder hjälp och råd till dig som vill starta eget. Coompanion kan alla företagsformer, men är särskilt kunniga på företagsformen ekonomisk förening.
Läs mer om Coompanion Länk till annan webbplats.

Jordbruksverket

Du kan söka stöd för en innovation via Jordbruksverket. Det kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden eller en ny sätt att arbeta på som har stor betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen.
Läs mer om Jordbruksverkets innovationsstöd Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen

Behöver ditt företag rådgivning för att bevara eller skapa nya arbetstillfällen i ditt företag? Här får du information om vad Länsstyrelsen kan erbjuda.
Läs mer om Länsstyrelsens rådgivning till landsbygdsföretag Länk till annan webbplats.

NyföretagarCentrum

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, välkommen på kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.
Läs mer om NyföretagarCentrums rådgivning Länk till annan webbplats.

Region Västernorrland

Syftet med Region Västernorrlands företagsstöd är att skapa hållbar regional utveckling och tillväxt. Stöd kan beviljas till företag som skapar varaktig sysselsättning, bedöms få långsiktig lönsamhet och drivs på marknadsmässiga villkor.
Läs mer om Region Västernorrlands företagsstöd Länk till annan webbplats.

Verksamt.se

En bra uttryckt affärsidé är första steget mot att bli företagare och grunden som ditt företag ska vila på. På Verksamt.se Länk till annan webbplats. samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driva företag kan ha nytta av.

Se filmen som förklarar hur du kan gå från idé till handling och komma igång med ditt företag. Film, från ide till handling Länk till annan webbplats.