Publicerad

Petra Forsström blir ny näringslivschef

Petra Forsström blir ny näringslivschef i Härnösands kommun. Petra kommer från Bålsta och har drivit eget företag i många år. Hon är ordförande i Håbo Qvinnors Företagsnätverk och var ledamot under många år i näringslivsrådet i Håbo kommun. Hon har tidigare jobbat på Svenska Spel som chef för avdelningen samhällsansvar och sitter i ATG:s styrelse. Petra börjar sin tjänst i Härnösand i december.

Petra har bland annat arbetat med ett omfattande förändringsprojekt för ett bättre näringslivsklimat på uppdrag av Håbo kommun.

– Vi hälsar Petra välkommen till oss i Härnösand. Hon har många års erfarenhet som egen företagare och dessutom en stor erfarenhet av näringslivsarbete i politiskt styrda organisationer. Med Petra i vårt lag får vi ännu mera kraft att lyfta näringslivsfrågorna i Härnösand, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

Närbild kvinna med ljust hår och svarta kläder

– Jag drivs av att skapa positiv förändring och att bidra till att företag, organisationer och individer kan utvecklas. Jag ser verkligen fram emot att jobba i Härnösand. Jag och min familj längtar norrut och har sökt efter en möjlighet att kunna bo längs norrlandskusten och ha den fantastiska naturen närmare till hands, säger Petra.