Publicerad

Arbetsmarknadsministern gjorde digitalt besök hos Resursgruppen

Zoom möte

Resursgruppen hos Härnösands kommun fick under onsdagen ett digitalt besök av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Genom besöket fick hon möjlighet att se hur bageriet, syverksamheten, Erikshjälpen och kvinnoprojektet arbetar med att skapa förutsättningar för fler i arbete och minska arbetslösheten.

Ingrid Nilsson, förvaltningschef på arbetslivsförvaltningen och Issam Sassi, arbetsmarknadschef på arbetslivsförvaltningen inledde "rundvandringen" genom att beskriva arbetet som utförs och vilken bredd av arenor vi erbjuder. Härnösands kommun har lång erfarenhet att arbeta med arbetsmarknadsarenor för att ge personer som står utanför arbetsmarknaden en möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden.

Arbetsledarna presenterade sina verksamheter

De verksamheter, (arbetsledare inom parantes) som arbetsmarknadsministern fick möjlighet att besöka var Villa Fridhem (Maria Hartelius), Bageriet (Linda Gradin), Erikshjälpen (Mikaela Ödlund) och kvinnoprojektet (Malin Åberg). En röd tråd som återkom i presentationerna var hur man arbetar för att stärka självkänslan hos kvinnorna, att jobba med den fysiska hälsan och också ge stöd för att dessa kvinnor på sikt ska kunna skaffa sig ett körkort. Samtidigt arbetar man med språkinlärning och träning, såväl teoretiskt men också genom praktisk användning.

- Det har varit relevant, upplysande och en väl avvägd tidsavändning. Eva tyckte det var jättebra, säger Ingrid Nilsson.

Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande deltog också vid det digitala besöket.

- Jätteroligt att få visa upp det arbete vi gör i Härnösand för de personer som står längst ifrån arbetsmarknaden. Även jag blev tagen av alla berättelserna om hur våra fantastiska verksamheter och medarbetare på riktigt kan göra skillnad och förändra människors liv, säger han.