Publicerad

Ny e-tjänst – ökad möjlighet till fler affärer

Text - lägstprisupphandling, myt och verklighet på blå bakgrund, infälld porträttbild på Linda Högdal.

Se filmen där upphandlingschef Linda Högdal pratar om lägstprisupphandling på harnosand.se

Härnösands kommun vill möjliggöra och underlätta för det lokala näringslivet att göra affärer med kommunen. Nu lanserar vi en ny e-tjänst där företagare kan registrera sitt företag. Företagsregistret kommer att underlätta för kommunen att hitta små och stora företag i regionen vid direktupphandlingar.

– Trycket på upphandling är alltid stort och vi vill vara en möjliggörare och underlätta för det lokala näringslivet att göra affärer med kommunen. Nu satsar vi på en ny e-tjänst där vi hoppas att företag registrerar sig. På så vis får vi en bank med företagare som underlättar arbetet när kommunen har behov av att göra direktupphandlingar. Vi har inspirerats av Härryda kommun, som har det här upplägget, säger Linda Högdal, upphandlingschef på Härnösands kommun.

– Från upphandlingsenheten lägger vi just nu stort fokus på att informera och att samverka i syfte att öka förståelsen för upphandlingsprocessen. Senare i vår bjuder vi in till en anbudsskola där vi ger tips och råd på vad som kan vara bra att tänka på när man ska lämna anbud till kommunen, säger Linda Högdal.

Besök e-tjänsten Länk till annan webbplats.

Se filmen där Linda Högdal förklarar hur lägstprisupphandling fungerar