Publicerad

Juryn tar vid - arbetet med att hylla Härnösands näringsliv pågår

Den 3 juni är det dags att hylla Härnösands kommuns näringsliv i en digital prisceremoni. Allmänheten har nominerat företagare och en jury har tagit vid för att utse slutkandidaterna i de fyra kategorierna: Årets Härnösandsföretag, Årets Serviceföretag inom besöksnäring, handel och restaurang, Årets Nyföretagare och Årets Banbrytare. Därefter får allmänheten rösta fram vinnarna.

Bilden föreställer personer som ingår i juryn.

Under prisceremoni ska vi också dela ut priset Årets Landsbygdsutveckling där Landsbygdsrådet är jury, organisationen Företagarnas pris Årets Företagare och Biz Makers pris Årets Start Up.

Prisceremonin sker i samverkan med HNEF och alla kan följa den digitala sändningen via Härnösands kommuns hemsida torsdagen den 3 juni klockan 18.30.

Petra Forsström, näringslivschef och juryordförande:

– Det är viktigt för oss att hylla vårt näringsliv. Ifjol fick vi ställa in men i år ställer vi om. Nu har juryn träffats för första gången och vi är överens om att det är värdefullt att vi tillsammans fira näringslivet.

Angelica Engström, Gulf:

– Näringslivet står för stor framåtanda i Härnösand. Det är otroligt viktigt att lyfta och hylla våra duktiga företagare och entreprenörer som bidrar till en levande stad och sätter Härnösand på kartan.

Annalena Sjölund, HNEF:

– Företagens bidrag till lokalsamhället genom bland annat arbetstillfällen och skatteintäkter är en av förutsättningarna för kommunens utveckling. Att fira någon eller några företagare lite extra ger energi även till andra att fortsätta sina livsverk.

Årets jury:

Annalena Sjölund, HNEF

Malte Frisk, Polskenet

Angelica Engström Engström Bakery and Deli

Jon Hillgren, Hernö Gin

Magnus Åkerlind, Bricon

Anna Nordlander, Acnor

Petra Forsström, näringslivschef och ordförande

Dessutom ingår revisor Johan Lindström, som har uppdrag att se över de nominerade företagens ekonomiska redovisningar utifrån uppsatta kriterier.

Malte Frisk, vd Polskenet:

–Konstigt nog kan det ibland vara ganska ensamt att äga och leda företag. Att få bli uppmärksammad och få ett erkännande i form av ”vi ser vad du gör och vi tycker du gör det bra” är värdefullt och något alla människor behöver få uppleva ibland. Jag kommer att bidra med omvärldsanalys och positiv inställning. Det kommer troligtvis bli svårt att bara välja en vinnare i respektive kategori!

Jon Hillgren, vd Hernö Gin:

–Det finns så många duktiga entreprenörer och företagare i vår kommun. Jag kan tänka mig att det blir en rejäl utmaning att sålla bland de nominerade.

Magnus Åkerlind, vd Bricon:

–Att ge uppmärksamhet till duktiga entreprenörer kan sporra fler än bara det företag som får utmärkelsen. Jag tror också att nätverkandet som uppstår i form av företagsgalor och andra sammankomster mellan olika entreprenörer skapar närverk som kan utveckla kommunen.

Anna Nordlander, Acnor:

– Att bara få välja en vinnare i varje kategori! Det kommer vara oerhört tufft när vi har så många fantastiska nomineringar.

Mer information

Petra Forsström, näringslivschef och juryordförande, tfn 0611-34 82 49

Marie Zetterlund, projektledare prisceremonin, tfn 0611-34 82 29