Publicerad

Vi hälsar Viking Line välkomna till Härnösand och Höga Kusten

Bildcollage: Viking Cinderella på havet och en karta över kustlinjen mellan Härnösand och Örnsköldsvik med tidsangivelser för när Viking Cinderella passerar

Pressbilder från Viking Line

Tidigt på måndagsmorgon den 14 juni seglar Viking Cinderella in i Härnösand för första gången. Viking Line blir där med det tredje i raden av kryssningsföretag som väljer Härnösand och Höga Kusten som destination.

Förutom denna kryssning återvänder Viking Line till oss ytterligare tre gånger, 22 och 29 augusti samt 5 september.

– Att allt fler kryssningsföretag väljer Höga Kusten är ett mycket fint betyg till företagare, besöksmål och föreningar i området. Det är deras fina värdskap tillsammans med vår dramatiska natur som är grunden till att så många väljer att besöka oss, säger Sofia Juniwik, utvecklare på näringslivsenheten med fokus på kryssningar och event.

Birka Cruises var först ut med kryssningar till Härnösand och Höga Kusten och efter dem kom Tallink Silja och nu Viking Line.

– Härnösand och Höga Kusten har etablerat sig som en intressant destination som är uppskattad av resenärerna. Vi för hela tiden diskussioner med andra bolag och har goda förhoppningar om att kunna välkomma fler rederier redan denna säsong, säger Sofia Juniwik.

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Härnösand via Mariehamn. När fartyget lägger ut från Härnösand går turen vidare inomskärs upp till Högakustenbron. Resenärerna får chans att uppleva den dramatiska kustlinjen och kornblått hav.

På plats i Härnösand har ungefär 250 personer bokat in sig på olika utflykter. Den populäraste utflykten går till Hernö gin.

– Omröstningen Årets sommarstad har visat att vi har många stolta ambassadörer som älskar sommarstaden Härnösand. Vi ser fram emot att få visa den för både nya och gamla besökare. Det goda värdskapet är viktigt för att våra gäster ska trivas och välja att komma tillbaka, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hålltider för Viking Cinderellas färd längs Höga Kusten

  • Sannasundet, förbi Lungö och Hemsön (cirka 15.20)
  • Högakustenbron, 1867 meter lång (cirka 15.50)
  • Storön
  • Fyren Högbonden, invigd 1909 (cirka 17.00)
  • Ulvön, som främst är förknippad med surströmmingstillverkning (ca 17.40)
  • Mjältön – Sveriges högsta ö, 236 m ö h
  • Skuleskogens nationalpark
  • Trysundaön
  • Cinderella vänder mot Mariehamn cirka kl 19.00