Publicerad

Återbruksgallerian ska heta Re:store Höga Kusten

två kvinnor med ett torg i bakgrunden. Den ena har en blombukett i handen

Linda Kallin fick en blombukett och ett presentkort av projektledaren Linda Lundberg.

Nu är namntävlingen för den kommande återbruksgallerian avgjord. Namnet blir Re:store Höga Kusten och bakom förslaget finns den passionerade återbrukaren Linda Kallin.

− Jätteroligt att vinna. Jag vill verkligen vara med och bidra till det här konceptet, säger vinnaren.

Totalt kom det in 130 namnförslag och spridningen bland förslagen var stor. Linda Kallin grunnade ett tag innan hon kom på sitt förslag.

− Jag visste att jag ville ha med prefixet ”re”. Det tog ett tag, men sedan kom det plötsligt bara. Att också ta med ” Höga Kusten” är dels för att det är ett känt varumärke, dels för att det här med återbruk inte bara är en lokal företeelse. Hela världen behöver gå från att vara konsumenter till att bli cirkulenter.

Linda Kallin jobbar till vardags på Tullportens förskola, men har också ett hobbyföretag där hon syr barnkläder av återvunnet tyg.

− Mina produkter ska absolut finnas med i den nya gallerian på något sätt, säger hon.

Ett av målen med den nya återbruksgallerian är att de många hobbyföretag som finns ska kunna bli ”riktiga” företag. Målsättningen att öppna inför julhandeln i år ligger kvar och lokalfrågan ser ut att vara på väg att lösas.

− Ja, vi hoppas att ha klart med en centralt belägen lokal snart, säger projektledaren Linda Lundberg.

Det centrala läget är viktigt, dels för att gallerian ska vara tillgänglig för så många som möjligt, dels för att bidra till en levande stadskärna. På det sättet skiljer sig Re:store Höga Kusten från förebilden Re:tuna i Eskilstuna där gallerian ligger i anslutning till återvinningscentralen utanför stan.

− Intresset för konceptet är enormt. I Eskilstuna har de haft massor av besök och det har också börjat höra av sig många nyfikna till oss. Jag hoppas att det sprider sig till många fler ställen, säger Linda Lundberg.

Återbruksgallerian ska inte bara vara en plats för shopping utan också en mötesplats för nytänkande och inspiration, till exempel workshops, föreläsningar och andra typer av möten.

Nu är namnet på plats och namngivaren Linda Kallin är inte bara en blomsterbukett rikare utan har också fått ett presentkort på 1 000 kronor att använda i Re:store Höga Kusten.

− Det kommer inte att bli några problem att göra av med!

rund logotyp med texten re:store höga kusten
logotyp med texten re:store höga kusten

Logotypen för återbruksgallerian finns i två varianter, en rund och en rektangulär.