Publicerad

Kommunen säljer hotelltomten på Kanaludden

skissbild av ett högt hus

Kommunstyrelsen godkänner köpekontraktet för fastigheten på Kanaludden där Hotell Hernö Gin vill bygga ett hotell. Det innebär att hotellföretaget nu kan köpa fastigheten för 1 750 000 kronor.

I november 2020 fick Hotell Hernö Gin en så kallad markanvisning för att undersöka förutsättningarna för att bygga ett hotell på platsen. I markanvisningen ingick möjligheten att köpa fastigheten den dag det finns ett beviljat bygglov och det gör det nu sedan några månader tillbaka.

− Det här är ett stort steg framåt för Härnösands utveckling. Ett nytt hotell i Härnösand är viktigt på så många sätt, såväl för vårt näringsliv, för de offentliga institutionerna som finns i Härnösand och inte minst för Härnösand och Höga Kusten som besöksdestination, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

− Det är också roligt att konstatera att intresset för att köpa mark i Härnösand är större än på mycket länge. Det handlar om både privata intressenter och offentliga institutioner som vill växa eller etablera sig i Härnösand, fortsätter Andreas Sjölander.

− När det nya hotellet väl står på plats är jag säker på att det kommer ge många ringar på vattnet och skapa förutsättningar för ännu fler etableringar, säger Calle Edgren (V), kommunstyrelsens vice ordförande.