Murar tillsammans

2013 sa Johannes Högberg upp sig och startade egen murarfira i Umeå. 2016 återvände han tillbaka till Härnösand, närmare bestämt Stigsjö.

Johannes har lagt otaliga timmar på jobb bland alla nybyggen i Jämtland Härjedalen, vilket också gör företaget till en av Härnösands raketer. Sedan 1 ½ tillbaka har han en anställd men Johannes märker av bristen på murare och behovet är stort.

-Jag teamar ihop med en av mina branschkollegor i Sundsvall. På så vi blir vi starkare och kan stötta varandra. Ibland hyr jag också ut min personal, det blir en vinna-vinna situation.

Just nu väljer Johannes att hålla den här nivån och har inget behov av att växa. Orderboken är fylld året ut och kunderna är 60% privatpersoner och 40% företag.

Johannes märker inte av att det har varit kö på bygglovssidan trots att pandemin har skapat mer affärer för honom.

- Vissa skorstensprodukter och kaminer har haft långa leveranstider men jag upplever inte varubrist som andra branscher kanske ha upplevt.

- Om jag får önska så jag ha mer jobb i Härnösand. Om än jag är flexibel och kan ta jobb lite överallt så skulle det vara praktiskt som småbarnsförälder att få jobba på hemmaplan.

Titta gärna in hos Höga Kusten-muraren på Instagram @hogakustenmurarnab