Tankrenting

Nu har kommunens näringslivsenhet tillsammans med politiken påbörjat dialogmöten med företagen. Först ut var Tankrentning AB som hyr ut tankar och cisterner över hela Sverige. Ägaren Ulf Hällberg berättade om sin företagsresa, vad som krävs för att företaget ska växa och vad vi behöver göra tillsammans.

Ulf Hällberg berättade sin företagsresa för majoritetsföreträdare Ingemar Wiklander, oppositionsråd Christina Lindberg, kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander och näringslivschef Petra Forsström.

-Jag känner inte till något annat företag i min bransch som kan erbjuda de produkter Tankrenting gör och jag har idag kunder över hela Sverige. Det är inget hinder för mig att driva mitt företag i Härnösand. Det funkar bra men visst skulle jag vilja göra fler affärer med företag i regionen som till exempel SCA, Mondi Dynäs, Domsjö och Metsä Husum för jag vill att mitt företag ska fortsätta växa.

Ulf åker dit kunderna finns och just nu har han många i södra Sverige och i Skellefteå, på Northvolt-fabriken.

-Northvolt är verkligen en etablering jag hoppas på i vår region för det skulle verkligen gynna oss. Vi behöver också en bra infrastruktur med flyg och tåg. Vi kan inte ha någon flaskhals mellan Sundsvall och Härnösand.

Ulf lyfter också fram bankerna som en viktig motor i tillväxtarbetet.

Ulf Hällberg.

-Företagare behöver stöd från banker som är villiga att satsa och stötta. Jag tror att det är många som valt att avstå att växa just på grund av bankernas inställning.

Ulf har bott hela sitt liv i Härnösand och om än han har haft tanken på att flytta har familjen valt Härnösand.

-Vi har uppskattat tryggheten med Härnösand och vårt smultronställe är stugan vid Saltviksstrand. Dessutom har vi börjat med ”Hitta ut”, vilket är ett fantastiskt sätt att upptäcka platser i Härnösand, som jag aldrig tidigare sett!

Syftet med Dialog 2021 är att möta och lära känna Härnösandsföretagen, lyssna till behov om tillväxt och innovationskraft och att vi arbetar tillsammans för att stärka företagsklimatet.

Upptäck Tankrenting Länk till annan webbplats.