Publicerad

Rekordmånga Viking Line-kryssningar till Höga Kusten 2022

Två kryssningsfartyg i Härnösands hamn. Ett under insegling och ett som ligger förtöjt.

Viking Lines fartyg Cinderella seglar in i Härnösand

Idag lanserade Viking Line sitt kryssningsutbud för 2022. Programmet innehåller rekordmånga Höga Kusten-kryssningar med anlöp i Härnösand. Redan den 17 april startar säsongen med en påskkryssning. Därefter blir det två turer i maj, en i juni och sedan avslutas säsongen med fyra kryssningar på tema kräftfest i september.

–Det är så roligt att vi får hälsa Viking Line och dess resenärer välkomna till Härnösand även 2022. Att bolaget väljer att återvända och utöka utbudet visar att intresset för Härnösand och Höga Kusten håller i sig, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

–De dagar vi har kryssningsbesök i Härnösand är det en särskild känsla och puls i stan som jag tror att både besökare och Härnösandsbor uppskattar. Besöken genererar stolthet och vi har fantastiskt många fina ambassadörer som bjuder på fint värdskap. Det är otroligt värdefullt, säger Petra Forsström, näringslivschef på Härnösands kommun.

–Ett riktigt roligt och bra besked för handeln i Härnösand, säger Göran Kejerhag, ordförande i HÄR handel och möten. Kryssningsdagar är bra dagar för både butiker, restauranger och caféer. Våra medlemmar märker tydligt av att intresset för Härnösand och Höga Kusten är stort. Det har positiv effekt och märks i kassan hos befintliga företag och kan på sikt också innebära att nya företag vill etablera sig i vårt område.

–Kryssningsbesöken är så välkomna och uppskattade av både resenärer och lokalbefolkningen, säger Mia Karlsson på Höga Kusten Destinationsutveckling. Att Viking Line kommer redan i april och har flera anlöp i september gör att vi förlänger säsongen. Vi vet att många av de som kommer hit på en kryssning återvänder vid ett senare tillfälle, antingen på en ny kryssning eller kanske med bil, husbil eller tåg. På så sätt ger kryssningarna ringar på vattnet och får positiv effekt för besöksnäringen i hela Höga Kusten på både kort och lång sikt.