Publicerad

Re:store öppnar under kvartal ett

collage - kläder på galgar, glas med smoothie, en möbel och en kassadisk

Re:store - Höga Kustens återbruksgalleria i centrala Härnösand siktar på att öppna under kvartal ett 2022. När projektet startade var förhoppningen att kunna öppna en del av gallerian redan till jul, men så blir det inte.

 -Gallerian är ett helt nytt koncept  i Sverige som består av minst tre olika affärsmodeller, marknadstorg, basar och butiker. Det kräver ett komplext kassa- och ekonomisystem. Det är bland annat arbetet med det som har dragit ut på tiden. Vi kan inte öppna förrän vi har ett passande system på plats som kan ge den service våra kommande hyresgäster efterfrågar, säger Linda Lundberg som är projektledare för Re:store.

Idag finns ett 30-tal entreprenörer som är intresserade av att vara med på marknadstorget i gallerian och ta del av servicen med gemensam kassa. Utöver det finns pågående dialog med fem butiker om öppning i gallerian. Dessutom har privatpersoner börjat höra av sig för att boka plats i basaren.

Renoveringen av själva gallerian går enligt plan. Parallellt byggs inredning, som skapas av återbruksmaterial. I december börjar inredningen monteras.

- Vi har nog varit lite väl ivriga att komma igång. Vissa saker tar mer tid än vad man tror, säger Linda. Gensvaret har varit väldigt fint. Vi får in mycket material som vi kan använda och jag får många samtal från både entreprenörer och privatpersoner som är intresserade av att vara med i satsningen på något sätt.