Publicerad

Sydkoreanskt företag höll pressträff på Sambiblioteket

Två sydkoreanska män på scenen i Sambiblioteket

Företaget Sono från Sydkorea är på ett fyra dagar långt besök regionen. På måndagen höll de en pressträff på Sambiblioteket i Härnösand och träffade landshövding Berit Högman på residenset. Företaget planerar tillsammans med Junsele Wilderness en etablering av ett hotell.

-Sonos ledning är här för att få uppleva våra destinationer och träffa företag som de redan har dialog med och nya företag, säger Mikael Aamisepp, vd på High Coast Invest, som är värd för besöket tillsammans med Höga Kusten destinationsutveckling och Destination Sundsvall.

På plats på Sambiblioteket fanns representanter från kommunerna i Västernorrland, Region Västernorrland och företagare från länet.

- De berättade om sig själva och de tankar de har om regionen, säger Mikael Aamisep.

- Det känns roligt att Sambiblioteket få vara värd för detta. Det går helt i linje med våra ambitioner att vara en innovationsarena och mötesplats för regionen, säger Uno Jonsson tillväxtchef i Härnösands kommun.

Redan i augusti skrev Sono en avsiktsförklaring med High Coast Invest som innebär att parterna tillsammans ska identifiera affärsmöjligheter inom besöksnäringen i Västernorrland. Satsningen i Junsele kan vara ett av flera projekt företaget vill genomföra i Västernorrland.