Publicerad

Nytt rekord för HÄR-presentkorten

en hand som håller i ett plastkort där det står här får du ett presentkort

2021 såldes HÄR presentkort för 6,2 miljoner kronor. Det är nytt rekord igen och på bara fyra år har försäljningen gått från 1,2 till 6,2 miljoner.

− Vi trodde aldrig att vi skulle kunna slå förra årets rekord och vi vill rikta ett jättestort tack till alla Härnösandsföretag, invånare och myndigheter som har köpt kort och gjort det här möjligt, säger Göran Kejerhag, ordförande för HÄR Handel och möten.

– Trots pandemin blev 2021 ett bra år för handeln och tack vare invånarnas och företagarnas insatser mår staden fortfarande ganska bra. Pandemin har visat varför det är så betydelsefullt att värna om det lokala, säger Jon Hultman, centrumutvecklare på HÄR Handel och möten.

Presentkort för 6,2 miljoner ger i praktiken närmare 10 miljoner kronor till den lokala handeln.

− Korten brukar växlas upp med ungefär 40 procent. Den som har fått ett presentkort på 500 kronor är benägen att handla för ungefär 700 kronor, säger Göran Keijerhag.

En som har märkt av rekordet är Cliff Pettersson som driver Tremans.

− Vi har aldrig tagit så mycket kort som nu, framför allt under julen och månaderna innan.

Härnösands kommun är en av många arbetsgivare som givit sina anställda presentkort. De anställda fick ett HÄR-kort värt 500 kronor både inför sommaren och inför julen.

− Det har dubbla syften. Dels vill vi visa vår uppskattning för våra fantastiska medarbetare och samtidigt stötta den lokala handeln i en svår tid, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).