Publicerad

Stor glädje över hotellbesked – lokala näringslivet är fantastiskt!

Jon Hillgren i profil, bild på hotellet han ska bygga i bakgrunden.

Jon Hillgren från Hernö Gin Hotell AB presenterar finansiärer och planerad byggstart för Hernö Gin Hotell på Kanaludden i Härnösand.

Idag meddelar Hernö Gin Hotell AB att de har gjort klart med finansieringen av det nya upplevelse- och destinationshotellet i Härnösand och att byggstart är planerad till sen höst 2022.

Hernö Gin Hotell AB har utsett Härnösandsföretaget J A Skogström AB (JASAB) som totalentreprenör för hotellet på Kanaludden i Härnösand. Finansiärer och huvudägare bakom Hernö Gin Hotell är förutom Hernö Gin AB Härnösandsföretagaren Daniel McCabe, som grundat företaget Highcon samt de lokala entreprenörerna Anders och Jan-Erik Skogström.

- Hatten av och respekt för de lokala företagare som går in med egna pengar och finansierar hotellbygget. Det är helt fantastiskt, säger kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, Andreas Sjölander (S). Tillsammans delar vi tron på Härnösand och viljan att utveckla vår stad.

- Det här är ett tillsammansarbete på riktigt. Kommunen har under flera år jobbat för att driva fram en detaljplan i ett bra läge för ett destinationshotell på Kanaludden. Nu tar näringslivet över och genomför projektet. Jag känner stor glädje och ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Härnösand tillsammans med alla duktiga företagare som finns här, säger Andreas Sjölander.

- Det här beskedet innebär att vi också kan ta nästa steg i arbetet med att utveckla Härnösand och vår del av Höga Kusten som destination. Vi ska se till att knyta ihop centrum, Kanaludden, Vårdkasen och Smitingen till en helhet som blir attraktiv både för de som bor här och de som kommer hit på besök. Besöksnäringen har mycket stor potential. Alla de samarbeten som finns och de initiativ som nu tas ligger helt i linje med Höga Kustens gemensamma målbild – ”Alltid med sikte på en nivå till”, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

Länk till Hernö Gin Hotell AB:s pressmeddelande Länk till annan webbplats.