Publicerad

Rösta fram årets företag i Härnösand 2022!

Puffbild för Företagsgalan 2022.

Juryn har gjort sitt urval. Nu är det dags för Härnösandsborna att rösta fram vinnarna av årets företagspriser i Härnösand. Priserna delas ut på Företagsgalan den 13 oktober.

Ända sedan 1980-talet har Härnösand årligen uppmärksammat drivna och innovativa företagare. Med åren har flera priser tillkommit och fler aktörer har anslutit för att belöna företagsamhet i kommunen.

När årets nomineringstid gick ut hade över 80 nomineringar gjorts - många av dem var småföretag. Det blev en tuff uppgift för juryn att välja ut tre kandidater i varje priskategori.

- När vi ser alla nomineringar så blir det tydligt att Härnösand har ett rikt näringsliv med många väldigt olika typer av företag, och det är en styrka. När vi väljer ut kandidaterna så utgår vi inte från företagens storlek utan från andra kriterier och det gör att flera små företag kvalar in, säger jurymedlemmen Malte Frisk.

Nu är det upp till Härnösandsborna att avgöra vilka företag som tar hem årets priser. Fram till den 6 oktober är det öppet för alla att rösta i en eller flera prisklasser. Den 13 oktober, på Företagsgalan, presenteras vinnare.

Galan hålls i år på Sambiblioteket plan 4 och projektledare, Marie Zetterlund på Härnösands kommuns näringslivsenhet, ser fram emot en stor hyllningsfest.

- Pandemin tvingade oss att hålla en digital prisutdelning ifjol, så det känns jättekul att kunna bjuda in till fest igen. Vi jobbar för att skapa en riktigt härlig galakväll med mat, musik, underhållning och naturligtvis högtidliga prisutdelningar, säger Marie Zetterlund. Intresset för galan är stort så köp biljetter redan nu!

Rösta fram årets vinnare här! Länk till annan webbplats.

Köp biljetter till Företagsgalan här! Länk till annan webbplats.

Nominerade företag 2022

Årets Banbrytare: Härnösands golf och glass, Re: Store Höga Kusten, Salong Höga Kusten

Årets Härnösandsföretag: MittRevyn AB Scen JMN, Aiming for Amazing, Härnösands Bilmuseum

Årets landsbygdsutveckling: Kilvikens fastigheter, Hemsö fästning, Viksjö framtid ek. förening

Årets service/handel: Härnö Outdoor Lodge, Jysk Härnösand, Tandläkarna Wiklund

Årets nyföretagare: Boxen big smile, Savon, A2 Bygg

På Företagsgalan delar även Företagarna, BizMaker och Vendela Business ut sina priser. I dessa klasser går det inte att rösta utan pristagarna utses av en jury.