Publicerad

Boxen Big Smile och Hemsö Fästning överlägsna vinnare på Företagsgalan

Med 82 procent av rösterna i kategorin Årets nyföretagare var Boxen Big Smile överlägsen vinnare på Företagsgalan i Härnösand. Även Hemsö Fästning vann sin kategori Årets Landsbygdsutveckling med bred marginal. De fick 68 procent av rösterna. Årets Härnösandsföretag blev Härnösands bilmuseum.

Priserna delades ut på Företagsgalan på Sambiblioteket under torsdagskvällen. Galan leddes av Erika Lundqvist och Jonas Gerdin och de delade ut priser i totalt åtta kategorier varav fem är Härnösands kommuns priser.

− Näringslivet i Härnösand är viktigt och att fira framgångar är också viktigt. Därför är det så fint att vi kunnat genomföra en fysisk företagsgala igen, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

I de kategorier som Härnösands kommun står bakom är det Härnösandsborna som röstar fram vinnarna. På galan delar också BizMaker, Vendela Business och Företagarna ut priser.

− Det är otroligt värdefullt att vi tillsammans med våra samverkanspartners kan fira och hylla vårt breda näringsliv. Vi har många men oftast små företag i Härnösand. Allt slit och ensamarbete som många av våra företag gör hamnar ofta i skymundan. Ikväll firar vi för att lyfta varandra!, säger Petra Forsström, näringslivschef.

Bildkollage med de åtta vinnarna på Företagsgalan 2022.

Vinnarna vid Företagsgalan 2022. Översta raden från vänster: Katarina Dufvenberg/Lastvagnsservice i Härnösand (Årets Vendela), Kristina och Christer Sefbom/Hemsö fästning (Årets landsbygdsutveckling), Salong Höga Kusten/Annika Kornijenko (Årets banbrytare), Härnösands Bilmuseum/Calle Lundkvist (Årets Härnösandsföretag). Nedre reden från vänster: Viktoria Boström och Leif Erlandsson/LEEAB (Årets företagare), Sandra Itämaa, Torbjörn Ullsten och Mikael Englund/Härnö Outdoor (Årets service- och handelsföretag), Hugo Wikström/Big Akwa (Årets start up), Daniel Eklund och Cecilie Nordström/Boxen Bigsmile (Årets nyföretag).

Här är alla vinnare på Företagsgalan 2022

Årets Landsbygdsutveckling: Hemsö fästning (68% av rösterna)
Motivering: Med en gömd historia har de fått hela världens ögon på sig. Här växlas spänning och magi med vacker natur som får en elitstyrka att bli knäsvag.
Övriga nominerade: Kilvikens Fastigheter AB, Viksjö framtid ekonomisk förening.

Årets Nyföretagare: Boxen Bigsmile (82% av rösterna)
Motivering: Att tänka utanför boxen var startskottet för företaget och modet växte under pandemin. Nu utvecklar de sin affärsidé och driver den framåt med bland annat andra samarbeten med företagare i kommunen. Det här är en plats där alla är välkomna och träningen anpassas till allas förutsättningar och nivåer.
Övriga nominerade: Savon, A2 Bygg.

Årets Banbrytare: Salong Höga Kusten (38% av rösterna)
Motivering: När viljan att leva sin dröm är större än oron och ovissheten,
finns inga tvivel om att göra det som är rätt. Flytten gick från stan till landsbygd och tack vare skickligt hantverk fylls orderboken. Vår vinnare är en sann förebild och inspirationskälla när det gäller
att driva företag på landsbygden.
Övriga nominerade: Härnösands Golf & Glass, Re:Store Höga Kusten.

Årets Service- och handelsföretag: Härnö Outdoor (57% av rösterna)
Motivering: Företaget som tänker längre än smaker för att skapa en upplevelse såväl inne, som ute, runt elden eller längs vandringsleder. Dessutom binder företaget samman lokala producenter och är ett nav för att stärka varumärken i hela Höga Kusten. Lägg därtill service, gott bemötande och upplevelseorientering. Vårt berg har fått nytt liv.
Övriga nominerade: Jysk, Tandläkarna Wiklund.

Årets Härnösandsföretag: Härnösands Bilmuseum (51% av rösterna)
Motivering: Företagaren har med sitt stora Härnösandshjärta, alltid engagerat sig i Härnösands utveckling med drivkraft att köra i rätt riktning. Även om objekten vittnar om dåtiden så väcker företaget nyfikenhet och stärker Härnösands attraktionskraft oavsett om det är bland kryssningsresenärer, Sveriges television eller en liten veteranklubb från södra Sverige.
Övriga nominerade: Mittrevyn AB Scen JMN, Aiming for Amazing.

FÖRETAGARNAS PRIS Årets Företagare: Leif Erlandsson & Viktoria Boström (LEEAB)
Övriga nominerade: Ester Sundin Hemström (Mäklarbyrån Härnösand AB), Thomas Jonasson (E4 Motor).

VENDELA BUSINESS PRIS Årets Vendela: Katarina Dufvenberg (Lastvagnsservice i Härnösand AB)
Övriga nominerade: Maria Frölén (Frölén Kross AB), Ulrika Hemström (Lotsstugan Härnösand).

BIZMAKERS PRIS Årets Start up: Big Akwa
Övriga nominerade: Blågrön odling, Gånsviks Choklad.