Publicerad

Härnösand sticker ut – allt fler startar företag

Porträttbild på Viola De

Ett av de nystartade företagen 2022 är Viola De Photo.

Under 2022 startades 155 nya företag i Härnösand. Det är 16 fler än 2021 och den största ökningen i länet. Det är företaget Bisnis Analys som presenterar de senaste siffrorna där man inkluderat aktiebolag, enskild firma och handelsbolag.

- Fler företag är toppen på alla sätt. Det ger fler arbetstillfällen och ett större utbud, något som höjer platsens attraktivitet både som bostadsort, resmål och arbetsort. Ökad sysselsättning ger också ökade skatteintäkter och det är bra, det behöver vi för att klara välfärden och servicen till våra medborgare, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Det är så kul att det finns så många företagsamma människor i Härnösand. Det finns en enorm kraft och framåtanda och jag vill skicka ett stort tack till dig som tagit steget till eget och önska ett varmt lycka till. Från kommunens sida jobbar vi hårt för att ge stöd och vägledning till de företag som vill ha det och jag vet att Härnösandsborna är lojala sina lokala företag. Den gemensamma kraften är stark. Petra Forsström, näringslivschef i Härnösands kommun.