Publicerad

Härnösand lyfts fram i film om barns rättigheter

Socialförvaltningens barn- och familjeenhet lyfts fram som ett gott exempel i en film om barns rättigheter och att öka barns delaktighet.

Filmen har gjorts på uppdrag av omsorgsföretaget Humana inför starten av Socialenkanalen, en kompetenshubb för människor som jobbar med eller är intresserade av sociala frågor.

− Jag blev kontaktad av Gullers Grupp, en marknadsföringsbyrå för samhällsfrågor. De ville göra en intervju om vårt arbete med barns delaktighet och barns röster inom den sociala barnavården, berättar Helene Brändström, chef för barn- och familjeenheten. Efter telefonintervjun ville de komma till oss i Härnösand och göra ett reportage.

− För oss är arbetet med barns delaktighet, barns röster och rättigheter en viktig fråga så det var väldigt roligt att vi fick vara med.

Teamet var på plats i Härnösand under en dag. I filmen berättar både Helene och hennes medarbetare Kristina Nylander, Nancy Arenlid och Mattias Melander om hur de arbetar över gränserna och med en helhetssyn för att kunna följa barnen hela vägen och se till att de får sina röster hörda och sina rättigheter tillgodosedda. I filmen deltar även en forskare från Uppsala universitet och Rädda Barnens Sverigechef.

Och så är det förstås en massa fina Härnösandsbilder.