Publicerad

Boende på äldreboenden har fått första dosen vaccin

äldre kvinna som tittar in i kameran och ler

Nu är vaccineringen av den första dosen till boende på kommunens särskilda boenden klar. Vaccineringen mot covid-19 går vidare med personer som har hemsjukvård och med personal inom äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

Den 28 december startade vaccineringen mot covid-19 i Härnösand när boende på några äldreboenden fick sin första dos av vaccinet. Sedan dess har Härnösand fått allt fler doser per vecka och nu har med några enstaka undantag alla boende på de särskilda boendena fått sin första spruta. Om cirka två veckor kan de få sin andra dos och ytterligare en vecka senare ska de ha immunitet.

Vaccineringen rullar vidare enligt den prioriteringsordning som folkhälsomyndigheten tagit fram och nu är det dags för personer som har hemsjukvård samt vårdpersonal på särskilda boenden, inom hemtjänsten och omsorgen om funktionshindrade.

− Det känns fantastiskt att vi har kunnat komma igång så bra för att skydda våra mest sårbara grupper. Vi har en lång väg kvar, men nu kan vi ändå börja ana ljuset i tunneln, säger socialchefen Mats Collin.