Publicerad

Nya rekommendationer för covid-vaccination från den 1 mars

Illustration av äldre kvinna som blir vaccinerad.

Från och med 1 mars 2023 gäller nya rekommendationer
för påfyllnadsdoser av covid-19-vaccin för riskgrupper och äldre. I Härnösand startar vaccinationer på Säbo, inom hemsjukvården och delar av hemtjänsten i mars.

Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gäller från den 1 mars 2023 till den 29 februari 2024. Rekommendationerna innebär bland annat att personer som är 80 år eller äldre, och personer boende på särskilda boenden för äldre (Säbo), rekommenderas TVÅ påfyllnadsdoser per år, vår respektive höst.

Personer 65-79 år och personer i riskgrupp från 18 år rekommenderas EN påfyllnadsdos per år, inför höst- och vintersäsong, och har möjlighet till ytterligare en dos, som då kan tas på våren.

Läs om de nya rekommendationerna här. Länk till annan webbplats. (Folkhälsomyndigheten)

Vaccinationen av alla boende på Säbo i Härnösands kommun startar den 1 mars.

De patienter inom hemsjukvård och hemtjänst som sjuksköterska bedömer inte kan ta sig till vaccinationsenheten själva kommer att erbjudas vaccination i hemmet. Teamet som utför vaccination inleder arbetet i mitten av mars.

Den som är äldre eller tillhör riskgrupp, men inte bor på Säbo eller erbjudits vaccination i hemmet bokar själv vaccinationstid på vaccinationsenheten på Södra vägen 5 (gamla sjukhuset).

Boka tid för vaccination här. Länk till annan webbplats. (1177.se)