Kvinna med ritningar vid hamnen i Härnösand

Verka i Härnösand

Härnösand är den företagsamma staden med den personliga livsmiljön. Vill du starta företag? Eller letar du efter nästa drömjobb. Välkommen till Härnösand!

I Härnösand finns flera innovativa företag inom nya näringar och vi välkomnar alla nya idéer och initiativ. Vill du starta eller utveckla ett företag finns vi till hands för att ge dig de bästa förutsättningarna.

I Härnösand finns också äldre, stabila företag inom olika branscher och flera stora myndigheter, till exempel Trafikverket, Länsstyrelsen och Härnösands stift.

Kanske finns ditt nästa drömjobb i Härnösand?

En person framför en hylla med ginflaskor

Hernö gin är Europas mest prisbelönta gin.

Jobba

Söker du nästa utmaning i arbetslivet? I Härnösand finns många olika typer av arbeten och karriärmöjligheter.

Titta gärna in på Arbetsförmedlingen och se vad det finns för lediga jobb i Härnösand.

Arbetsförmedlingen i Härnösand Länk till annan webbplats.

Platsbanken Länk till annan webbplats.

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Vi söker hela tiden engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Här hittar du alla lediga tjänster i Härnösands kommun Länk till annan webbplats.

Kvinna i arbetsmaskin

Starta och driva företag

Härnösands näringsliv har en hög andel sysselsatta inom området kunskapsintensiva tjänster och inom besöksnäringen. Här finns innovativa och även världsledande företag och aktörer inom exempelvis miljö- och energiteknikområdet, vård och omsorg samt inom mat- och dryckesproduktion. I Härnösand finns cirka 1 700 företag.

I Härnösand ska det vara lätt att starta och driva företag. Därför finns näringslivsenheten för dig när du behöver hjälp och stöd i ditt företagande.

För mer information besök våra sidor om näringsliv

tre kvinnor diskuterar

Vuxenutbildning

Behöver du utbilda dig vidare för att få den kompetens du behöver så finns flera alternativ i Härnösand.

Campus Härnösand, Höga Kusten är en samverkansplattform för aktörer inom utbildning, forskning och utveckling. Målet är att världens eftergymnasiala utbildningar finns tillgängliga inom Campus. Campus mäklar rätt utbildning, i rätt tid och på rätt plats. Utbildningarna som ges är efterfrågade av arbetslivet och av god kvalité.

Läs mer på Campus Härnösands hemsida Länk till annan webbplats.

Heta Utbildningar, Yrkeshögskolan i Härnösand har framför allt utbildningar inom energiområdet. Här kan du till exempel utbilda dig till drifttekniker, elkrafttekniker och VVS-ingenjör.

Läs mer på Heta Utbildningars hemsida Länk till annan webbplats.

Härnösands folkhögskola finns förutom den allmänna linjen specialutbildningar inom film, teckenspråk och dans. Musiklinjen Kapellsberg har fostrat många professionella musiker och operasångare.

Läs mer på Härnösands folkhögskolas hemsida Länk till annan webbplats.

Behöver du komplettera din gymnasieutbildning är du välkommen till Kommunala Vuxenutbildningen.

Läs mer om Komvux

Är du ny i Sverige så behöver du först av allt läsa Svenska för invandrare.

Läs mer om Svenska för invandare, SFI

Hos tolkförmedlingen kan du få hjälp med tolkning

En lärare och tre vuxna elever vid ett bord
Vacker solnedgång

Visst är det lätt att känna att det aldrig riktigt blir tid för det där viktiga i livet. I Härnösand är det nära till allt som är viktigt och du får möjlighet att leva livet på dina egna villkor.

Livligt i hamnen

Härnösand är en driven stad med ett aktivt näringsliv. Vill du starta företag? Eller letar du efter nästa drömjobb. Välkommen till Härnösand!

Vackra trähus på Östanbäcken

I Härnösand har du stora möjligheter att hitta ditt sätt att bo. Du kan välja mellan att bo i stadskärnan, i lugna stadsnära bostadsområden eller på en levande landsbygd.