Utsikt från Uvberget i Älandsbro

Välkommen till äventyret - besöksmål i Härnösand

Härnösand i Höga Kusten är en destination med besöksmål för den som letar äventyr, kulturupplevelser och friluftsresemål. Här finns något för alla.

Det händer i Härnösand.

Festival, marknad, musik, dans, teater, sport, utställningar - Det händer i Härnösand!

Leder och motionsspår, slalombacke, naturreservat, vindskydd med grillplats, ett utsiktstorn, restaurang och café.

Smitingen är ett av Sveriges bästa surfställen. Området är även ett naturreservat med fantastiska omgivningar och mäktiga vyer.

Man som sitter och tittar på en tavla

Konsthallen är ett fönster mot dagens konstscen, både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Barn på en klättervägg

Technichus är ett vetenskapligt äventyr för både stora och små. Spela brainball, fånga rubiner på klätterväggen, prova programmering eller något annat kul och lärorikt.

Gamla byggnader på Murberget.

Västernorrlands museum är en mötesplats för kulturarv i länet och erbjuder utställningar, program och pedagogisk verksamhet året runt.

Person som står framför flaskor med gin 

Hernö gin är Europas mest prisbelönta gin och ett av Härnösands största besöksmål. Destilleriet tar emot förbokade grupper för besök och provningar.

Vapnen sticker upp ur marken.

Hemsö fästning var länge en av våra största försvarsanläggningar, med fri sikt långt ut över Bottenhavet. Nu är det ett av våra stora besöksmål med guidade turer och fin restaurang.

Calle Lundqvist med två av sina bilar.

Välkommen till Sveriges största bilmuseum! Här finns mängder av unika motorfordon att upptäcka. Och framförallt finns här bilar – omkring 200 stycken!