Bryggaren strand

Bryggaren strand, etapp 2

Bryggaren Strand är ett nytt bostadsområde vid Södra sundet med 15 radhus och ett flerbostadshus med 28 lägenheter bakom radhusen. Flerbostadshuset är inflyttningsklart i februari 2019. Området ligger alldeles vid vattnet med egen brygga längst in på Kattastrand. Bakom projektet står Westerlind Försäljning AB.

Vad händer nu?

Oktober 2017

Flerbostadshuset börjar byggas. Beräknad inflyttning är februari 2019.

September 2015

De 15 radhusen är färdiga och de boende flyttar in.

Oktober 2014

De 15 radhusen börjar byggas.

Projektet

De 15 radhusen ligger på rad längs strandkanten med enbart en strandpromenad mellan husen och båtbryggan. Radhusen är 111 kvadratmeter stora och har en öppen planlösning som ger havsutsikt rakt genom husen. Radhusen har sålts som bostadsrätter.

I flerbostadshuset blir det 28 bostadsrätter, i storlekar från 1,5 rum och kök på 51 kvadratmeter till en 5:a längst upp på 200 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har stora balkonger med havsutsikt.

Konceptbild av bryggaren strand

Området

Bryggaren Strand ligger längst in på Kattastrand och i anslutning till grönområdet på Kanaludden. De boende har utsikt över Kanaludden, Simhallen och centrala staden.

Läget vid Södra sundet ger möjlighet till både båtliv och badande sommartid och på vintern när isen lägger sig kan du både pimpla, åka skidor eller skridskor på isen.

På platsen för Bryggaren Strand låg tidigare Hernö Bryggeri, som lades ned 1973 och revs 1982. Resten av Kattastrand är idag ett område för småindustrier och företag, men det finns planer på att omvandla hela området till ett bostadsområde.

Bryggaren strand sett från Gådeåparken

Bryggaren strand sett från Gådeåparken