Solbacken villor

Solbacksvillorna

Solbacksvillorna är ett nytt bostadsområde på Brännan med 14 kedjehus. Området ligger i Kolonibacken, en solig sluttning vid foten av Kapellsberg. Solbacksvillorna har uppförts av Westerlind Försäljning i samarbete med Conecti och Skidstahus. I samma område planerar Conecti även ett flerbostadshus kallat Utsikten.

Vad händer nu?

Hösten 2018

Solbacksvillorna är färdiga och de boende flyttar in.

Juli 2017

De 14 Solbacksvillorna börjar byggas.

Projektet

Solbacksvillorna ligger i två längor med enplanshus på 102 kvadratmeter i den ena längan och tvåplanshus på 130 kvadratmeter i den andra. Husen har öppna planlösningar och uteplatser i söderläge.

Utsikten är ett planerat flerbostadshus med preliminärt 22 lägenheter i storlekar från cirka 75 till 115 kvadratmeter. Utsikten placeras på tomtens högsta punkt och får fri horisontlinje i 180 grader.

Området

Solbacksvillorna ligger vid foten av Kapellsberg och granne med det populära villaområdet Prästjorden. Bostäderna ligger i en solig sluttning där det tidigare låg kolonilotter, därav namnet Kolonibacken.

Någon kilometer österut ligger Härnösand Hästsport Arena och ytterligare en bit ut Smitingens havsbad. Åt andra hållet finns Willys matvarubutik bara några hundra meter bort och på bekvämt avstånd centrum med all tänkbar service.