Båtar med Härnösands centrum i bakgrunden

Båtliv

Härnösands och Höga Kustens fantastiska miljöer upplevs kanske bäst från vattnet. I Härnösand finns flera fina gästhamnar. Om du inte har egen båt så finns det turbåtar att åka med.

Gästhamnar i centrala Härnösand

Härnösands gästhamn i nattviken

I centrala Härnösand finns tre gästhamnar med totalt 65 gästplatser. Gästhamnarna ligger vid Kanaludden alldeles intill Simhallen, vid sjöbodarna i Nattviken och vid kajen på Skeppsbron.

Härnösands Marina

Härnösands marina

På Kronholmen ligger Härnösands Marina med sjömack för bensin och diesel, båtbottentvätt, färskvatten, latrintömning och återvinning. Plus en fin och mysig brygga.

Båtbottentvätten är av borstmodell och tar både segelbåtar och motorbåtar med max 4 meters bredd i vattenlinjen, 12 meters längd och 2,2 meters köldjup.

Ett rent skrov är viktigt för att minska bränsleförbrukningen, samtidigt som det är en vinst för både plånboken och miljön.

Gästhamn vid Lustholmen

På Lustholmen, norr om Härnösand, driver Härnösands Segelsällskap en gästhamn.

Läs mer på Härnösands Segelsällskaps hemsida Länk till annan webbplats.

Ådalen III

ett fartyg vid en kaj

M/S Ådalen III trafikerar Ångermanälven under sommarhalvåret. Fartyget har trafikerat älven sedan 1987.

En resa med Ådalen III är en spännande utflykt genom ett modernt och naturskönt Ådalen. Förutom sommarens fasta turer enligt turlista erbjuds också skräddarsydda arrangemang för såväl stora som små grupper.

Läs mer på hemsidan för Ådalen III Länk till annan webbplats.

Härnö RIB

en person i en rib-båt.

Gillar du fart och fläkt så är en tur med en RIB-båt kanske något för dig. Härnö RIB har en båt med toppfarten 45 knop. Båten tar tio passagerare som sitter i så kallade jockeysäten.

Läs mer på Härnö RIB:s hemsida Länk till annan webbplats.