Vårdkasmalen.

10 minuter från centrum till utförsåkning, längdskidor och motionsspår

Här hittar du flera olika leder och motionsspår, slalombacke, naturreservat, vindskydd med grillplats, ett utsiktstorn, restaurang och café, många aktiva föreningar och här arrangeras bland annat succéloppet Härnö Trail.

Vårdkasberget är värt ett besök alla tider på året.

Tornet på Vårdkasen
Vårdkasen karta

Vårdkasens skidbacke

  • Två liftar och flera nedfarter
  • Barnbacke, lång flack och lättåkt med en egen lift
  • Funpark, två lines som innehåller rails och hopp

Backen ligger i söderläge med fyra nedfarter, där långsvängen på 800 meter är backens längsta. Övriga nedfarter är stora backen 550 m, en teknikbacke på 300 m, en barnbacke på 250 m som är lång, flack och lättåkt samt en pulkabacke alldeles bredvid barnbacken.

Här finns en cafeteria som drivs av Härnösands Alpina och som rymmer många fikasugna gäster.

Backarna sköts av Härnösands Alpina, på deras hemsida får du information om öppettider, kurser mm. Länk till annan webbplats.

Motionsspår och leder

Uppe på Vårdkasberget finns många spår och leder. Det finns fyra motionsspår för skidåkning, löpning och promenader, det kortaste är 2,2 km och det längsta 8 km. Det finns också två mountainbikebanor och banan för Härnö Trail på 21 km. Vintertid pistas motionsspåren för klassiskt och skateskidåkning. Elljuset släcks klockan 22.

Här kan du få mer information om motionsspår och leder Länk till annan webbplats.

Vandring i sköna naturmiljöer

Vandring i sköna naturmiljöer

Härnö Trail Kidz

Härnö Trail Kidz är en äventyrsbana för både barn och vuxna. Banan är några hundra meter lång i mysig granskog och på öppna berghällar och består av 13 olika äventyr.

Varje äventyr har fått namn efter en plats längs Härnö Trail och det finns även ett litet uppdrag kopplat till varje äventyr. Det handlar om balans, rörlighet och klurighet.

Banan ligger i anslutning till start- och målområdet på toppen av Vårdkasen.

ett barn står i ett rep som hänger mellan två träd

Härnö Trail Kidz är en äventyrsbana för barn.

Vårdkastornet

Bästa utsikten över Härnösand har du från Vårdkastornet. På tornets översta våning finns det en skylt med en qr-kod. Skanna qr-koden med din telefon, så får du veta mer om det du ser i text och bild. Visste du att du kan se Högakustenbrons pyloner från tornet?

Vårdkasen vy

På svenska och engelska.

harnosand.se/vardkasenvy Länk till annan webbplats.