Barn & utbildning

Allt om förskola, grundskola, gymnasium, kulturskola samt vuxenutbildning.

Nyheter från Barn & utbildning

 • En kille, en tjej och en kille vid en dator.

  Ny utbildning - gymnasieingenjörer möter industrins efterfrågan

  Från och med höstterminen kan elever som går på teknikprogrammet i Härnösand bygga på med ett fjärde utbildningsår och ta examen som gymnasieingenjör inom produktion och automation.
 • En högstadiekille lägger sin röst i en valurna medan två oidentifierbara valförrättare tittar på. I bakgrunden en EU-flagga.

  Hedda Wisingskolans elever röstade i EU-skolvalet

  Fredagen den 3 maj gick Hedda Wisingskolan till val. Riktiga valsedlar och röstkuvert och svåra beslut. EU-skolvalet är en möjlighet för skoleleverna att sätta sig in i hur ett val går till.
 • gruppbild på kvinnor och män, inomhus, några i civila kläder och några i arbetskläder, exempelvis vårdkläder

  Vad ska jag bli när jag blir stor?

  I måndags arrangerades Yrkesmässan på Sambiblioteket. Åttondeklassare och elever i årskurs 2 på gymnasiet fick möjlighet att träffa olika arbetsgivare och lära sig mer om olika yrken. Härnösands kommun var givetvis på plats. Kompetensförsörjning och rekrytering är viktiga framtid...
 • Barn som leker.

  En ny modern förskola planeras i Härnösand

  Härnösands kommun planerar för en ny modern förskola på fastlandet. Förskolan ska erbjuda bra pedagogiska miljöer utifrån dagens behov. Det kommunala Rådet för planering och exploatering, PEX-rådet, har nu tagit ett inriktningsbeslut att arbeta vidare med ett område vid Sockenväg...