Kommun & styrning

Kommunens styrning och organisation. Press, ekonomi, kommunfakta och framtidens Härnösand.

Nyheter från Kommun & styrning


 • ett sund där det ligger flera långa, orange länsar tvärs över. I förgrunden en kaj och del av en båt. På andra sidan sundet hus

  HEMAB inventerar stränder efter oljeutsläppet

  HEMAB har nu ansvaret för arbetet med det oljeutsläpp som inträffade den 12 oktober. Bland annat ska man inventera stränder i och runt Härnösand och uppmanar allmänheten att rapportera in eventuella ansamlingar av olja.

 • Parkaden.

  Kommunfullmäktige i webb-TV

  På måndag 25 oktober håller Härnösands kommunfullmäktige sammanträde. Du kan se sammanträdet i webb-TV i direktsändning eller i efterhand här på kommunens hemsida.

 • illustration av en stor byggnad i bakgrunden med skylten namnlös sporthall. I förgrunden en stor grå yta med bilar parkerade och flaggstänger med svenska flaggan

  Så ser planerna ut för nya sporthallen

  Nu börjar planerna för den sporthall som planeras på Ängevallen klarna. Enligt förslaget blir det en byggnad där tre skolklasser kan ha idrott samtidigt och där den största hallen är godkänd för tävlingsmatcher i till exempel handboll och innebandy.

 • ett oljeutsläpp på en vattenyta alldeles intill en kaj

  Oljeutsläpp i centrala Härnösand

  Tisdag 12 oktober skedde ett oljeutsläpp från kraftvärmeverket i Härnösand. Saneringsarbetet pågår och informationen uppdateras löpande på den här sidan.