Barn & utbildning

Allt om förskola, grundskola, gymnasium, musik- & kulturskola samt vuxenutbildning.

Nyheter från Barn & utbildning

 • Kollage: skärmdump på marinetraffic.com samt gruppbild på personalen som tar båten från Öregund till Härnösand.

  Gymnasiets nya skolfartyg på väg hem

  Härnösands gymnasium har köpt ett nytt skolfartyg, Polstjärnan. I och med affären får sjöfartsutbildningen en utbildningsmiljö i toppklass under många år framöver. Redan under torsdagen, den 29 september, väntas Polstjärnan lägga till i sin nya hemmahamn.
 • En tjej i gul skyddshjälm och hörselkåpor tittar in i kameran.

  Utbildningsmässa på Sambiblioteket

  Funderar du på att börja studera? Välkommen på utbildningsmässa! Visste du att det finns över 50 yrkesutbildningar i Härnösand? Måndag 19 september klockan 13-16 bjuder Härnösands kommun och Arbetsförmedlingen in till mässa på plan 4 i Sambiblioteket.
 • tre män på rad tittar in i kameran

  Skolverket och SPSM flyttar ihop i Härnösand

  Nu är Skolverkets och Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) gemensamma kontor i Härnösand invigt. Kontoret är myndigheternas första gemensamma, men det ska följas av liknande kontor på ytterligare åtta orter i landet.
 • Flicka sitter på skolgården och läser en bok.

  Brännaskolan anordnade festdag för läsningen

  Stå på ett ben och läsa, sitta under ett bord och läsa, eller låta en digital tjänst läsa upp berättelsen. Alla sorters läsning är bra, och många provades på Brännaskolan den 8 september. Skolan förvandlade FN:s läskunnighetsdag till en festdag med läsaktiviteter för alla klasser...