Bygga, bo, trafik & miljö

Om att bo och leva i Härnösand. Samhällsplanering, miljöfrågor, bygglov, gator, vatten och avfall.

Nyheter från Bygga, bo, trafik och miljö

 • En trekantig vägskylt med gul botten och röd ram. I det gula syns en vägarbetare med en spade.

  Vägarbete på Theodor Hellmans väg

  Med början den här veckan bygger HEMAB om VA-ledningarna i Theodor Hellmans väg. Vägen kommer att vara avstängd för genomfart, men fastighetsägarna kan nå sina fastigheter under hela byggtiden.
 • Grönt trähus med vita detaljer. Två våningar i mitten, på vardera sida ytterligare en våning. Grön gräsmatta och flaggstång framför.

  Volontären kan byggas om till trygghetsboende

  Det stora, gröna huset på Volontären, före detta SSVH, kan komma att bli ett trygghetsboende med lägenheter för äldre. Härnösands kommun och Statens Bostadsomvandling AB (Sbo) ska tillsammans göra en förstudie för att se om projektet är rimligt att genomföra.
 • En bil i snöoväder.

  Så har Härnösand klarat snöovädret

  SMHI gick ut med en orange vädervarning och det har varit tuffa förhållanden på grund av hård vind och kraftiga snöbyar det senaste dygnet. Enligt beredskapssamordnare Per Jonsson har kommunens verksamheter klarat snöovädret bra.
 • en trafikerad gata med många bilar

  Vägarbeten på Nybrogatan och Bondsjöleden

  Måndag 8 januari börjar två vägarbeten som påverkar framkomligheten i centrala Härnösand. Dels ska korsningen Nybrogatan/Skeppsbron grävas upp, dels ska Svevia arbeta med järnvägsviadukten på Bondsjöleden.