Stöd & omsorg

För dig som är i behov av råd, stöd eller någon av våra hjälpinsatser.

Nyheter från Stöd & omsorg

 • Trygghetstält på Härnösands Stadsfest.

  Trygghethetstält för en trygg stadsfest

  På fredag och lördag har Härnösands kommun ett WeDo-tält på Härnösands Stadsfest. Härnösands kommun har i flera år varit på plats inne på festområdet för att skapa en lugn oas för unga som behöver en paus eller prata med en vuxen.
 • Bild på ett litet barn som skrattar.

  Samverkan stöttar barnfamiljerna - Härnösand satsar på BarnSäkert

  BarnSäkert är en samverkansmodell som används för att fånga upp psykosociala riskfaktorer i små barns liv. Den infördes som ett pilotprojekt 2022 och har gett goda resultat. Nu är Barnsäkert etablerat i sex av sju kommuner i länet, bland annat i Härnösand.
 • Kollage med dels en kvinna i halvfigur, dels oidentifierade människor som lägger händerna på varandra i en peppande gest.

  Samverkan för påverkbar slutenvård - projektet som ska bryta gamla rutiner

  Bra kommunikation skapar förändring. Det står redan klart inom projektet Samverkan för påverkbar slutenvård som gått in i nästa fas. Målet är att ingen ska behöva ligga på sjukhus för att vårdaktörer inte har fungerande samverkansformer och därför ligger fokus på att hitta konkre...
 • ukraina flagga

  Personer från Ukraina kan nu bli folkbokförda

  Personer som har flyttat till Sverige från Ukraina och fått uppehållstillstånd med tillfälligt skydd kan nu bli folkbokförda. Det gäller främst de som vistats i Sverige med uppehållstillstånd med tillfälligt skydd i minst två år och planerar att fortsätta bo i Sverige.